Stăteam aşa şi mă gândeam în ratb în timp ce mă uitam la babele care se închinau de zor la toate bisericile posibile de idoli. Dacă este să o luăm aşa de-a dreptul şi Dumnezeu este un idol la care se închină oamenii.
Ce înseamnă religia? Religia este un set de norme şi valori cu scopul de a limita libertatea omului. Nu fă aia pentru că te pedepseşte doamne doamne. Nu minţi că te vede doamne doamne.Nu fă x că y, nu fă z că t. Şi tot aşa. Ce înseamnă asta? O limitare. O să veniţi să îmi spuneţi că este normal să existe limitări şi bla bla bla. Şi normal că este firesc ca într-o societate să existe limite, dar limitele alea trebuie date de conştiinţa fiecăruia. Nu că aşa zice x sau y.
Să explic: este mult mai simplu să încalci un set de reguli impuse de către cineva decât să îţi încalci propriile seturi de reguli. Logic,nu? Dacă tu nu dai în cap pentru că ştii că vei face rău cuiva automat că îţi vei impune o regulă pin care să nu dai în cap cuiva. Dacă cineva totuşi îţi impune acest lucru există riscul să îţi doreşti să îi dai în cap şefului mai mult ca niciodată.
Deci da! Religia presupune o limitare a drepturilor naturale ale omului.
Corect?

Reclame