Iubitorii de teatru din Capitală vor avea parte, miercuri noaptea, de o serie de spectacole gratuite, prezentate după ora 22,00, la cele mai importante teatre bucureştene, precum şi la Centrul Naţional al Dansului (CNDB), în cadrul evenimentului Teatrul de Noapte, manifestare organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de proiecte culturale ArCuB.

Ideea mi se pare foarte bună-că deh! este an electoral,nu? Totuşi sunt curioasă dacă o să apuc să văd ceva. Nu vreau să retrăiesc experienţa de la noaptea muzeelor deschise când am fost la un pas de a ceda nervos. Sute de mii de oameni au ieşit să intre în diferite muzee. Erau unele cozi de …sute de oameni? Nu merci! Nu am răbdarea necesară :))

Teatrul Naţional Bucureşti le oferă ‘Comedia norilor’, după Aristofan, în regia lui Dan Tudor, prezentat după ora 22,00, la Sala Mare.

Teatrul Nottara a pregătit pentru publicul bucureştean spectacolul ‘Hangiţa’ de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun, iar Teatrul Mic – ‘poimâine alaltăieri’ de Gianina Cărbunariu şi ‘Mă tot duc…’, o adaptare liberă după texte de Shakespeare şi Marc Dore, de şi cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, care se va juca la Teatrul Foarte Mic (sala studio a Teatrului Mic).

Teatrul de Comedie prezintă spectacolele ‘Sunt un orb’, un recital susţinut de Horaţiu Mălăele, de la ora 22,00, la Sala Mare, şi ‘Fitness’, un one-woman show cu Mihaela Teleoacă, în regia lui Mihai Bisericanu, jucat de la ora 22,30, la Sala Studio.

Teatrul Odeon prezintă un spectacol de Alexandru Dabija – ‘Ionesco – 5 piese scurte’ de Eugene Ionesco, de la ora 23,00, în timp ce la Teatrul Act se va juca, de la aceeaşi oră, ‘Capra sau Cine e Sylvia?’, regizat tot de Dabija, după o piesă de Edward Albee, cu Marcel Iureş în rol principal.

La Teatrul Metropolis, de la ora 22,00, se va juca spectacolul ‘Cum m-am lăsat…’, după un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartău, în regia lui Bogdan Muntean.

Şi teatrele independente le oferă iubitorilor de teatru spectacole nocturne.

Astfel, la clubul Green Hours, Teatrul Luni va prezenta ‘Undo 90 după Do Over’, de Frederik Stroppel, în regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri şi Cosmin Seleşi şi şi ‘Stă să plouă’ de Lia Bugnar, după un text semnat tot de aceasta, cu Marius Manole, Maria Buză, Antoaneta Cojocaru şi Lia Bugnar/Tania Popa.

Clubul La Scena găzduieşte, de la ora 22.00, spectacolul ‘Un cuplu ciudat’, de Doina Antohi, după Neil Simon, iar la Teatrul Montage din galeria cu acelaşi nume va fi prezentată, tot de la ora 22.00, o montare a piesei ‘Trei nopţi cu Madox’, de Matei Vişniec, în regia lui Radu Bărbulescu.

Centrul Naţional al Dansului a pregătit trei spectacole, prezentate cu începere de la ora 22,00: ‘Lulu’s Room’ de şi cu Mihaela Dancs, ‘Stage Psychosis’, conceput şi interpretat de Carmen Coţofană, şi ‘Dance a Playful Body’, conceput de Andreea Novac şi Istvan Teglas, care este şi interpret.

Potrivit organizatorilor, intrarea la aceste spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

Exact ce vă spuneam.

Sursa

Anunțuri